srijeda, 1. prosinca 2010.

Crveni kardinali nad gnijezdomOgrlica sa crvenim kardinalima na gnijezdu, reljefne izrade, tibetansko srebro, kožna vrpca sa kopčom.
prodano Nešto više o ptici crveni kardinal: mužjak je jarko crvene boje sa crnom maskom na licu, dok je ženka daleko neupadljlvija, smeđe maslinasta, sa malim primjesama crvene boje na kljunu, krilima i repu. Crveni kardinal je sa 22 cm najveći od svih kardinala. Naseljava područja niskih zimzelenih šuma, listopadne šume, voćnjake, parkove, ali i močvarne predjele. Pjesma crvenog kardinala sliči na jasne zvižduke sa mnoštvom varijacija, ugodna ljudskom uhu. Gnijezdo crvenog kardinala u prirodi je vrlo nemarno sagrađeno, najčešće je na drveću ili u žbunju i obično je postavljeno dosta nisko od tla. Osnovu grade od grančica i slame, a unutrašnjost gnijezda oblažu suhom travom i dlakama raznih životinja. Razmnožavaju se u periodu od ožujka do kolovoza i obično odhrane 2-3 legla u sezoni. Uz asistenciju mužjaka, ženka gnijezdo sagradi za 3-9 dana, a u narednih 5-6 dana polaže 3-4 jaja sivo-plavo-zelenkaste boje sa smeđkasto ljubičastim pjegama, iz kojih se mladunci izlegu nakon 13 dana. (text preuzet sa google-a)

Broj komentara: 6:

 1. Kako lijepo!!!!! Do detalja! I ja bih nešto takvo :-))

  OdgovoriIzbriši
 2. Već dugo nisam vidjela tako originalne privjeske kao što ih vi radite. Prekrasni su. Božićna ptičica je "mrak". Pozdrav,Jasminka.

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala svima od srca :) na lijepim komentarima!
  Kiss!

  OdgovoriIzbriši
 4. ajme sto je predivan! savršen je!

  OdgovoriIzbriši