subota, 4. prosinca 2010.

Zeko Žućo



Predstavljam Vam mojeg zeku Žuću!
Star je oko pola godine, spašen u vrtu od grabežljivaca dok je još bio mali. Sada uživa u svom prostranom prostoru i dobro se pripitomio. Velika je izjelica i mudrica :)
Pošto je bio jako dobar, objesio je i čarapicu da mu Sveti Nikola donese puno mrkvica i svježe salate!

četvrtak, 2. prosinca 2010.

Broš "Zimska noć"



Broš je ručno izrađen od polymer mase,nekoliko sjajnih štras sitnih kameničića, akrila, sa kopčom na iglu.Baš mi uz njega odgovara pjesma omiljenog pjesnika D. Tadijanovića:

Dugo u noć, u zimsku gluhu noć
Moja mati bijelo platno tka.

Njen pognut lik i prosjede njene kose
Odavna je već zališe suzama.

Trak lampe s prozora pružen je čitavim dvorištem
Po snijegu što vani pada
U tišini bez kraja, u tišini bez kraja;
Anđeli s neba, nježnim rukama,
Spuštaju smrzle zvjezdice na zemlju
Pazeć da ne bi zlato moje probudili.

Dugo u noć, u zimsku pustu noć
Moja mati bijelo platno tka.

O, majko žalosna! Kaži šta to sja
U tvojim očima

Dugo u noć, u zimsku bijelu noć?

Stiže Sv. Nikola



Drage moje cure!
Za blagdan Svetog Nkole pripremila sam za Vas jedan Free Giweavay - nadam se da ste bile dobere ove godine i da ćete uglancati svoju čizmicu ili objesiti čarapu na prozor :)....možda se baš u njoj pojave ove naušnice od posrebrenog materijala i poludragog mjesečevog kamena! Saznat ćemo tko će ih izvući iz čizmice ili čarape 06.12. i koga je Sveti Nikola prvog obišao ;)
A za sve Vas koje imate dječicu, ispričajte im lijepu priču o Svetom Nikoli, darivanju, dobroti i pomaganju drugim ljudima - nadam se da će uživati zajedno s Vama.
A priča o Sv. Nikoli počinje ovako:

U davna vremena u dalekoj šumi živio čovjek po imenu Nikola. Brinuo se da u njegovoj šumi drveće mirno raste i da životinje imaju sve što im treba za sretan život – vodu, hranu, slobodu.

Tamo se nijedno drvo nije bojalo sjekire. Životinje se nisu bojale da će ostati bez hrane kad padne snijeg i prekrije travu i zamrzne potok. Cijela šuma bila je Nikolino veliko dvorište.

Kad bi u šumu došla noć, mrak bi sakrio sve što živi i raste. Nikola je tada palio svjetiljku, sjedao uz vatru i nešto radio. Živio je sam i nije imao s kim razgovarati. Ali, nije mu bilo dosadno. Imao je svoje misli. A, o kome? O čemu?

Evo ovako: Kao što svaka šuma ima svoj kraj tako ga je imala i Nikolina. A na kraju šume bilo je malo selo. A u selu djeca. Bilo je to i bogato i siromašno selo. Djeca su bila bogata jer su imala roditelje koji ih vole, dovoljno hrane, svako dijete je imalo prijatelja. Ali nisu imali baš sve. U selu nije bilo igračaka. A tek obuća! Svako dijete je imalo samo jedne jedine čizmice.

I tako je nastala ova priča.

Djeca su se više od svega voljela igrati u blatu. Ljeti su bosi trčali po blatu, klizali se, padali, mijesili kolače, pravili kule, tunele, ceste. U jesen je, međutim, postalo hladno za bose nožice. A oni su se i u jesen htjeli igrati u blatu- tek tada ga je bilo posvuda. U onim jednim jedinim čizmicama!

Majke su se zabrinuto pogledavale, klimale glavom i nešto jedna drugoj govorile. I čizmice su se zabrinule. Hoće li izdržati do ljeta biti zdrave i lijepe ako su tako prljave?

A gdje nam je Nikola?

Evo ga ide prema selu. Toplo se obukao, polako hoda stazom od mokrog lišća i nešto opet misli i smješka se. Kako i ne bi! Danas mu je imendan. A na imendan ne treba biti sam. U selu će Nikola u svoju vreću spremiti brašno, šećer, sol, krumpire... U svaku će kuću zaći da čuje što se dogodilo od zadnjeg puta, jesu li svi zdravi, tko se rodio, tko se oženio...

Tako je to svaki put. Tako je trebalo biti i ove godine. Ali - u svakoj je kući majka Nikoli šapnula o blatnim čizmicama. I Nikola se zabrinuo. Dogovorili su se tada roditelji i Nikola: Kad bude idući put dolazio ranim jutrom u selo, na svoj imendan, u svakom će ga prozoru čekati čiste dječje čizmice. On će u njih, dok djeca još spavaju, staviti nešto što svako dijete voli – igračku.

Bio je to divan dogovor. Nikola neće navečer samo sjediti kraj vatre i misliti na lijepe stvari nego će ih i izrađivati. Šuma je puna komadića drveta i on će od njih nožićem raditi male životinje, mala kola, namještaj za lutkinu kućicu i sve što mu padne na pamet... A djeca? Ona će svaku večer čistiti svoje čizmice, a navečer prije Nikolinog imendana, stavljat će ih u prozor da i Nikola vidi da su čiste. On će im, kad bude išao kroz selo, u čizmice nešto stavljati, a to nešto bit će prava igračka za hladne zimske dane.

Tako su se dogovorili i tako je bilo godinama. Ali, godine su prolazile i Nikola je bivao sve stariji. Više na svoj imendan nije mogao ići u selo i donositi igračke, a mame nisu htjele da im djeca budu tužna ako ujutro nađu praznu čizmicu. I zato je svaka mama u tom malom selu stavila u čizmicu ono što je našla u kući. Kako su bili siromašni, to su bile jabuke, orasi, bomboni zamotani u šarene papiriće. A djeca su se probudila i bila sretna jer su već imala dovoljno igračaka i slatko ih je razveselilo.

I tako je to i danas. Uvijek ima jedan dan kad se dijete probudi i još boso i pospano otkrije da ga netko voli i misli na njega...

(priča je preuzeta sa stranice: roda.hr)

srijeda, 1. prosinca 2010.

Crveni kardinali nad gnijezdom



Ogrlica sa crvenim kardinalima na gnijezdu, reljefne izrade, tibetansko srebro, kožna vrpca sa kopčom.
prodano Nešto više o ptici crveni kardinal: mužjak je jarko crvene boje sa crnom maskom na licu, dok je ženka daleko neupadljlvija, smeđe maslinasta, sa malim primjesama crvene boje na kljunu, krilima i repu. Crveni kardinal je sa 22 cm najveći od svih kardinala. Naseljava područja niskih zimzelenih šuma, listopadne šume, voćnjake, parkove, ali i močvarne predjele. Pjesma crvenog kardinala sliči na jasne zvižduke sa mnoštvom varijacija, ugodna ljudskom uhu. Gnijezdo crvenog kardinala u prirodi je vrlo nemarno sagrađeno, najčešće je na drveću ili u žbunju i obično je postavljeno dosta nisko od tla. Osnovu grade od grančica i slame, a unutrašnjost gnijezda oblažu suhom travom i dlakama raznih životinja. Razmnožavaju se u periodu od ožujka do kolovoza i obično odhrane 2-3 legla u sezoni. Uz asistenciju mužjaka, ženka gnijezdo sagradi za 3-9 dana, a u narednih 5-6 dana polaže 3-4 jaja sivo-plavo-zelenkaste boje sa smeđkasto ljubičastim pjegama, iz kojih se mladunci izlegu nakon 13 dana. (text preuzet sa google-a)

Božićna ptičica



Nova ogrlica "Božićna ptičica" je reljefne izrade, koja djelomično prelazi preko ruba privjeska, tibetansko srebro, polymer masa, kožna vrpca crvene boje sa kopčom.
PRODANO

ponedjeljak, 29. studenoga 2010.